Hans van Duijnhoven is binnen het managementteam van de Noord Brabantse Bibliotheken verantwoordelijk voor ‘de inhoud’.

Interessegebieden: ontwikkelingen binnen de maatschappij, muziek, film, beeldende kunst, wetenschap, filosofie

Toelichting
Sinds 1980 ben ik als bibliothecaris werkzaam in de regio Noord Oost Brabant. Heb uiteenlopende functies bekleed; de nadruk ligt meestal op bibliotheekwerk voor volwassenen. Ik zeg vaak dat ik van sommige dingen meer weet dan de gemiddelde Nederlander. En aan de andere kant dat ik van weer andere dingen weinig tot niets weet. Ik probeer door het lezen van kranten (meervoud), opiniebladen en tijdschriften op velerlei terrein te volgen wat in de samenleving gaande is: politiek, cultureel, wetenschap. Volg via Twitter een select aantal ‘verkenners’, die me attenderen op andere interessante en/of relevante bronnen.

Verder bezoek ik in mijn vrije tijd vaker dan de gemiddelde Nederlanders concertzaaltjes, filmtheaters, musea, platenzaken, boekhandels, debatcentra. Probeer bij voorkeur zo min mogelijk op vakantie te gaan; en dan nog het liefst in ons eigen land. En als het kan fietsend of wandelend. Verder onderhoud ik in mijn vrije tijd de website www.muzieklijstjes.nl en sinds kort www.musiclists.nl

Schrijf de laatste jaren verdacht veel long read-achtige stukken over zaken die me opvallen en die ik probeer te koppelen aan ‘de collectie’, artikelen op websites etcetera. Ik zie mezelf als een soort mislukte journalist die probeert mensen in onze regio attent te maken op interessante ontwikkelingen. Probeer een deel van mijn be- en verwondering op anderen over te dragen. Tot slot: ik mijd het gros van de televisieprogramma’s. Kijk nooit naar het journaal (een half uur per dag!) en de meeste praatprogramma’s waar het vooral om de presentator draait.

Enkele favoriete titels
Boeken: Robert M. Pirsig. Zen en de kunst van het motoronderhoud : een onderzoek naar waarden (1974) en Alicja Gescinska. De verovering van de vrijheid : van luie mensen, de dingen die voorbijgaan (2011)
Cd’s: Townes Van Zandt. Our mother the mountain (1969) en Thomas Hampson. Beautiful dreamer : songs of Stephen Foster (1992)
Speelfilms: Cria cuervos (van Carlos Saura uit 1976) en The hours (van Stephen Daldry uit 2002, met muziek van Philip Glass)
Tv-series: The wire (created by David Simon, 2002) en Pride & prejudice (déze versie uit 1995, helaas niet meer aanwezig in de collectie)
Tv-programma: Tegenlicht  
Platenzaken: Sounds (in Venlo), de beste in Nederland!
Filmhuizen: Natlab (Eindhoven), Verkadefabriek (Den Bosch) en Lux (Nijmegen)
Kritische websites: Truthout, De Correspondent en Follow the money 
Favoriete blogger: Seth Godin (diens levensmotto: Go, make something happen)

Klik hier voor een artikel over ruim 300 boeken over onze snel veranderende wereld.

Blogs
Lezers van Stavast   
Oefenen in een andere tijd   
Who’s in control?   
Kantelcolleges  
G1000 bibliotheek 
Voor ik dood ga, wil ik 

En op deze website staan honderden artikelen waarvoor een citaat altijd de aanleiding is.

Terug naar KennisMakers medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken