Evi Savelkouls is als specialist jeugd en volwassenen binnen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken vooral werkzaam in Uden.

Interessegebieden: muziek, theater, musea, regelen en organiseren in de breedste zin van het woord, life long learning

Toelichting
Ik las eens de vraag: “Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan?” Deze vraag hoef je aan mij niet te stellen. Ik doe wekelijks, misschien zelfs dagelijks iets nieuws. Ik hou van verandering, ontdekken, vooruitgang, nieuwe dingen leren. Muziek speelt daarbij een belangrijke rol. Al vroeg ging ik op muziekles, want ik wilde heel graag bij de fanfare in ons mooie dorp Geffen. Sinds mijn 8ste bespeel ik een instrument, waldhoorn in onze fanfare en trompet in onze blaaskapel. Mijn man is professioneel muzikant, hij speelt onder andere in de Marinierskapel, dus er is de hele dag muziek in huis. Ook kom ik door hem op de meest bijzondere plekken.
Nieuwe dingen ontdekken doe ik ook in het theater: musicals, toneel, cabaret. Als het maar verhalen zijn waar ik ademloos in meegezogen kan worden. Ik ga graag op zoek naar nieuwe verhalen, nieuwe werelden die ik kan ontdekken. Dat doe ik ook door naar films te kijken, boeken te lezen, musea te bezoeken. En natuurlijk door te reizen. Ik probeer elk jaar een grote reis te maken naar een onbekende plek.
Daarnaast ben ik heel actief in het verenigingsleven. Ik doe veel vrijwilligerswerk op het gebied van communicatie, organiseren van evenementen en het uitdenken en opzetten van nieuwe concepten.

Enkele favoriete titels
Harry Potter - J.K. Rowling (alle titels aanwezig in de collectie)
Een schitterend gebrek - Arthur Japin
Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt - Annejet van der Zijl
Eleanor & Park - Rainbow Rowell
Gerard van Maasakkers - Allez (deze cd niet aanwezig, wel vele andere)
Downton Abbey (hele serie aanwezig)

Terug naar KennisMakers medewerkers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken