Vanaf zondagavond tijdelijk geen bibliotheeksysteem!

Geachte bezoeker,

Dit weekend gaat ons bibliotheeksysteem verhuizen naar een datacenter. Tijdens de verhuizing is er vanaf  omstreeks 17.00 uur op zondag 16 juni geen bibliotheeksysteem beschikbaar.

Functies als inloggen, reserveren, verlengen e.d. zijn pas ergens op maandagochtend weer te benaderen op de website www.nobb.nl, in de Bibliotheek Wise-app én in uw bibliotheek.

Taalhuizen in de regio

2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Wanneer je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen is het vaak ook ingewikkeld online de weg te vinden.

Samen met lokale organisaties zoals de gemeenten, taalaanbieders, welzijnsorganisatie ONS Welzijn en de Stichting Lezen en Schrijven werken onze bibliotheken aan een gezamenlijke aanpak van dit probleem. 

Oss, Uden en Veghel hebben een Taalhuis in de Bibliotheek. Hier kan iedereen terecht met vragen over een passende (digi)taalcursus, het aanbod in de buurt en er zijn computers om op te oefenen. In de bibliotheek in Heesch is een klein taalpunt te vinden.