Boekstart geeft alle kinderen een goede start!
Met je baby op schoot een boekje ontdekken. Samen plaatjes kijken en samen praten over wat je ziet en/of liedjes zingen is goed voor het contact met je baby en leerzaam. Bovendien is het een gezellig moment op de dag. Naast de sociaal-emotionele ontwikkeling stimuleer je ook de spraak- en taalontwikkeling van je kindje. En het verhoogt de concentratie.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al op jonge leeftijd zijn voorgelezen een voorsprong ontwikkelen waar ze hun leven lang plezier van hebben.
Daarom geeft Boekstart twee boekjes aan je kindje cadeau om een goede start te maken!

Boekstartkoffertje
In het project BoekStart werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen.
Wanneer een baby 3- 6 maanden oud is, ontvang je als ouders een brief van de gemeente met een BoekStartwaardebon. Met deze bon kun je een gratis BoekStartkoffertje ophalen bij één van de vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.
Bij het 7-maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Ook de medewerkers van het consultatiebureau kunnen je een BoekStartwaardebon geven.

Boekstart en jouw bibliotheek
Alle kinderen van 0 t/m 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek. Als je het boekstartkoffertje op komt halen wordt je baby meteen gratis lid van de bibliotheek.
Medewerkers van de Bibliotheek geven je een rondleiding in de bibliotheek, zodat je precies weet waar de boekjes voor de leeftijd van je kindje staan. Zij geven met veel plezier tips over het voorlezen en geschikte boekjes.
Naast een eenmalig Boekstartkoffertje heeft de Bibliotheek ouders met baby’s veel meer te bieden. Zo kunnen bibliotheekleden gebruik maken van de hele collectie aan materialen in de Bibliotheek. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor baby’s, peuters en kleuters.
Om steeds op de hoogte blijven van deze activiteiten kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van jouw bibliotheek. De nieuwsbrief ontvang je dan 1 keer per maand per mail. Daarnaast vind je op de site van de NOBB en onze Facebookpagina informatie over activiteiten en onze dienstverlening.

Cadeau voor ouders
Naast het cadeau voor je kindje biedt de bibliotheek ook een cadeautje aan voor jou, als ouder.
In ieder koffertje zit een waardebon voor een gratis proefabonnement van een half jaar.

In dit filmpje legt onze collega Merle je uit hoe het Boekstartprogramma werkt.