De bibliotheek Uden biedt een uitgebreid pakket van diensten en producten voor de voorschoolse periode. De activiteiten richten zich op het stimuleren van (voor)lezen, het
bevorderen van leesplezier en het kennismaken met de bibliotheek. In deze brochure geven wij u een overzicht van onze dienstverlening voor 0-4 jaar.
Voorlezen is leuk en belangrijk.

In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze blijken taalvaardiger te zijn, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. De kansen die jonge kinderen krijgen, bepalen in belangrijke
mate hun verdere sociale en cognitieve ontwikkeling.

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Lees je baby/peuter voor met BoekStart

Baby's houden van boeken!

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Meer over BoekStart in onze bibliotheek

Ga naar BoekStart

Boekstartcoach & Consultatiebureau

Aanbod vroegschools Uden