Literaire talkshow met Aafke Romeijn en Henk van Straten

Literaire talkshow met Aafke Romeijn en Henk van Straten

Van 14 oktober 2020 20:00 tot 14 oktober 2020 22:00

Oss Groene Engel

Geplaatst door Hans Willems

http://tw:858

Categorieën: Activiteiten

Labels: TDR-2020

Gezien: 222


In Groene Engel in Oss is woensdag 14 oktober om 20.00 uur een literaire talkshow. Hoofdgasten zijn Aafke Romeijn en Henk van Straten. Het gaat om een activiteit van Bibliotheek Oss in samenwerking met Boekhandel Derijks.

Boekenweek
De talkshow stond eerder gepland in de Boekenweek in maart. Vanwege het coronavirus kon deze toen niet doorgaan. Het thema van de Boekenweek dit jaar was rebellen en dwarsdenkers. Aafke Romeijn en Henk van Straten hebben beide een reputatie op dit gebied. De twee schrijvers worden geïnterviewd door de jonge popjournaliste Luca de Louw. Daarnaast zullen ze voorlezen uit eigen werk. Ook zal Aafke Romeijn enkele liedjes zingen en spelen.

Aafke Romeijn
Aafke Romeijn (1986) debuteerde in 2018 met de politieke sciencefictionroman Concept M waarin ze in het hoofd kruipt van een terroriste. Naast schrijver is Romeijn vooral bekend als muzikant. Haar laatste album M uit 2019 kan gezien worden als de soundtrack bij het boek. Naast alle muzikale en literaire bezigheden schrijft ze geregeld voor Vrij Nederland en is ze columnist voor LINDA. Op het moment is ze bezig met het schrijven van een vervolg op Concept M.

Henk van Straten
Henk van Straten (1980) kijkt in de bundel Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké uit 2019 met een vergrootglas naar het dagelijks leven. Het is een werkwijze die de Eindhovense schrijver niet schuwt. Boeken als Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje gaan over zijn eigen angsten en tekorten. Iets wat zijn autobiografisch werk pijnlijk oprecht en ontroerend maakt. Zijn nieuwe roman Ernest Hemingway is gecanceld verschijnt in januari. Naast schrijver is Van Straten ook journalist en columnist.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze avond zijn 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden. Kaarten zijn online te koop en bij alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

20 Header Bieb GroeneEngel 2000x800px