Rusland van Nu: Zijn zij nou gek? Of zijn wij het?

Rusland van Nu: Zijn zij nou gek? Of zijn wij het?

Van 05 februari 2020 19:30 tot 05 februari 2020 21:30

Bibliotheek Heesch

Geplaatst door M. Kroeze

http://tw:798

Categorieën: Activiteiten

Gezien: 1033


Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar geeft woensdagavond 5 februari om 19.30u een lezing over het Rusland van nu en de Westerse verslaggeving hiervan.

Propaganda of niet?
Rusland komt regelmatig in het nieuws voorbij. Met de MH17-ramp in 2014 waren er beelden te zien van een Oekraïense separatist die een knuffel als trofee toonde. Media spraken er schande van. Toenmalig minister Timmermans sprak in zijn speech voor de Verenigde Naties over ‘stelend tuig’. Later bleek dat de man helemaal geen trofee liet zien, maar ingetogen zijn pet afnam voor de knuffel en een kruisteken sloeg. Maar het kwaad was al geschied.

Zijn zij nou gek? Of zijn wij het?
Dat de Russische media propaganda bedrijven en bevooroordeeld zijn, weten we. Maar hoe zit het met onze eigen kranten en journalisten? Berichten zij eerlijk over nieuws uit Rusland of worden zij ook beïnvloed?
In de lezing neemt drs. Ter Haar u mee op reis langs de recente Russische geschiedenis, de situatie op de Krim, maar ook het actuele nieuws. Wie bericht met welk standpunt en hoe neutraal zijn de media? Drs. Ter Haar geeft met anekdotes en persoonlijke ervaringen een inkijkje in het Russische leven en plaatst actuele gebeurtenissen in de context van de geschiedenis van Rusland en Europa.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet-leden. Op de avond zelf kosten de kaarten €7,-.