Kijk! Kunst. *Gaat niet door

Selecteer toegangsbewijzen

Kijk! Kunst. *Gaat niet door
Van Ma 14 Dec 20:00 tot Ma 14 Dec 22:00

Vanwege de huidige Corona-maatregelen gaat deze lezing helaas niet door.

 

Tentoonstelling: Kijk! Kunst in het museum. Body Language
Museum Catharijneconvent Utrecht 25 sept - 17 jan

De intrigerende kijk van de middeleeuwer op het menselijk lichaam. Kunsthistorica Marie Christine Walraven vertelt over welke ideeën er ten grondslag liggen aan de voor ons merkwaardige kunst.

Kunsthistorica Marie Christine Walraven
Het Museum Catharijneconvent toont de meest fascinerende verbeeldingen van het lichaam uit het tijdvak 1300 - 1500. Het lichamelijke werd in die periode namelijk op een totaal nieuwe manier afgebeeld. De laatmiddeleeuwse kunstwerken worden tegenwoordig vaak met ongemak en onbegrip bekeken. Juist daarom brengt Museum Catharijneconvent de mooiste voorbeelden voor het eerst bij elkaar en toont welke ideeën er aan ten grondslag liggen. Kunsthistorica Marie Christine Walraven vertelt over een kant van de middeleeuwen die misschien rauw, vies en vreemd lijkt, maar juist getuigt van een diepe devotie.

Kijk! Kunst
Kijk! Kunst. is een nieuwe lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bezoek lezingen van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland, ga in gesprek met bijzondere kunstenaars of duik in de kunstgeschiedenis. Voor het volledige programma kijk op www.nobb.nl


Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen