Expositie dementie in Woord en Beeld

Expositie dementie in Woord en Beeld
Van Di 29 Sep 10:00 tot Zo 08 Nov 16:00

Expositie Dementie in Woord en Beeld van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 8 november te zien in de Bibliotheek Oss

Rollercoaster

Als wat is wat
Dan is dit, dat
En niet zus of zo
Want dat gaat niet, oh

Je bent veranderd
Maar toch ook niet
De dag is niet anders
Het is dat je het niet ziet

Harriëtte Giesbers
De moeder van Harriëtte Giesbers werd getroffen door dementie. Deze tijd was voor de Osse Harriette een bijzonder zware maar tegelijkertijd ook mooie periode. Na het overlijden van haar moeder wilde Harriette deze bijzondere tijd graag vasthouden. Dit is ze gaan doen door de kledingstukken van haar moeder te fotograferen. Met de foto’s verbeeldt ze op kunstzinnige wijze haar moeder en haar dementie. Net zoals met haar moeders kleding is ze ook in de natuur op zoek gegaan naar elementen waarmee ze haar verhaal en visie op dementie kan vertellen. Bij de foto’s’ heeft ze gedichten gemaakt. De gedichten en foto’s worden in de vorm van schilderijen tentoongesteld en zijn ook in een boek gebundeld. Een boek dat kan helpen tijdens het rouwproces maar waar velen die ook te maken hebben met dementie of alzheimer zich kunnen zich herkennen. Dit boekje is tijdens de expositie te koop a 29,95 euro bij de Bibliotheek.

Dementie
Dementie wordt volksziekte nummer 1 en dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Mensen met dementie willen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. De Bibliotheek heeft een diverse diensten, materialen en activiteiten te bieden rondom dementie en geheugenproblemen. De Dementheek, herinneringskoffers, braintrainer en natuurlijk de collectie maar er worden ook trainingen en bijeenkomsten georganiseerd.

Wilt u meer weten over ons aanbod dan kunt u dit vinden op de website www.nobb.nl/speciaal-voor/geheugenproblemen.
De expositie van Harriëtte Giesbers is te zien van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 8 november tijdens openingstijden van de Bibliotheek Oss.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen