Schrijfwedstrijd Ode aan een rebel

Schrijfwedstrijd Ode aan een rebel
Van Za 07 Maa 00:01 tot Di 07 Apr 23:59

Bibliotheek Bernheze zoekt de mooiste ode aan een rebel.

Het thema van de Boekenweek van dit jaar is ‘Rebellen en dwarsdenkers.’ Bibliotheek Bernheze grijpt dit aan om een schrijfwedstrijd te organiseren: Ode aan een rebel.


Wie liep voorop en inspireerde jou?
Schrijf een gedicht, lied, brief of verhaal aan de rebel die jou inspireerde. Welke rebel spoorde jou aan om je leven te veranderen? Of in de voetsporen van welke rebel zou jij willen treden? Of dankzij welke rebel kun jij het leven leiden dat je nu hebt?
Je kunt hierbij denken aan grote namen als Aletta Jacobs, Rosa Parks of Steve Jobs, maar ook dichterbij huis zijn er mensen die tegen de stroom ingingen en daarmee verandering in gang zetten.
Schrijf een ode en doe mee aan de schrijfwedstrijd.

Wat kan je winnen?
Uit alle inzendingen worden de 10 beste geselecteerd door de jury. In de jury zitten Mathieu Bosch van de Bernheze Kunstkring, Heidi Verwijst van de Mooi Bernhezekrant en Désirée de Rooij, bibliothecaris voor volwassenen bij Bibliotheek Bernheze.
Deze 10 winnaars worden in het boek ‘Ode aan een rebel’ gepubliceerd. De winnaars krijgen allemaal een exemplaar en in elke bibliotheek van Bernheze komt een exemplaar te liggen. De allerbeste inzending krijgt ook nog een interview in de Mooi Bernhezekrant. De winnende ode wordt op de website van de Bibliotheek en de Mooi Bernhezekrant gepubliceerd.

Wat moet je doen?
Schrijf je ode als verhaal, brief, gedicht of lied en met maximaal 2.000 woorden.
De ode moet uiterlijk 7 april 2020 ingeleverd worden. Dat kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of uitgeprint aan de balie van de Bibliotheken Heesch, Nistelrode of Heeswijk-Dinther.
Alle voorwaarden lees je hier terug.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen