Tentoonstelling: ‘Duurzame Kunst’

Tentoonstelling: ‘Duurzame Kunst’
Van Di 05 Nov 00:00 tot Zo 01 Dec 00:00
‘Kunst met een boodschap’
Voor Riekie Jansen van der Heijden geen dure schildersmaterialen uit de winkel. Zij laat zich inspireren door al wat ze tegenkomt op straat en gunt daarmee ‘afdankertjes’ een tweede leven als ‘schilderdoek’ Ook de verf die ze gebruikt gebruikt zijn restanten. Gebruikte blikken met restjes lakverf vinden hun weg naar Riekie. Door deze duurzame manier van werken is Riekie’s werk toegevoegd aan de Osse Global goals, nummer 12: verantwoorde consumptie en productie.

Zonder opleiding of cursus is Riekie op 60-jarige leeftijd gewoon begonnen met schilderen. De natuur is haar belangrijkste inspiratiebron.

Nederland Leest
De expositie met duurzame kunst is georganiseerd in het kader van Nederland Leest 2019. Vanaf donderdag 1 november (tot en met 30 november 2019) vindt de jaarlijkse, landelijke leesbevorderings campagne plaats. Tijdens deze periode ontvangt u een gratis boek. Het thema dit jaar is duurzaamheid Meer informatie over de campagne: https://www.nederlandleest.nl  Bekijk hier het programma van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

De duurzame recycle kunst van Riekie Jansen van der Heijden is te zien van dinsdag 5 november tot en met zondag 1 december tijdens openingstijden van de Bibliotheek Oss.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen