Geannuleerd: Vrijheid in de literatuur

Geannuleerd: Vrijheid in de literatuur
Van Di 24 Sep 20:00 tot Di 24 Sep 22:00

*** Deze lezing gaat helaas niet door.***

 

Professor dr. Mathijs Sanders van de Rijksuniversiteit Groningen geeft op dinsdagavond 24 september een literaire lezing rond het thema vrijheid.

Vrijheid
In september is dit deel van Nederland 75 jaar 'vrij'. Dit wordt natuurlijk groots gevierd op allerlei manieren. Als Bibliotheek willen wij hier ook aan bijdragen, maar we willen meer doen dan vieren/herdenken. We willen mensen aan de hand van literatuur laten nadenken over vrijheid. Zijn we wel echt vrij? En wat houdt dat in? Wat zegt literatuur daarover?

Inhoud lezing
Mathijs Sanders is hoogleraar Nederlandse literatuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in Nederlandse literatuur van de twintigste en eenentwintigste eeuw in internationale context en in literatuur- en cultuurtheorie. Hij zal tijdens zijn lezing ingaan op literatuur en samenleving aan de hand van toekomstromans (zoals 1984 van George Orwell en De goede zoon van Rob van Essen) en herinneringsromans (zoals Het bittere kruid van Marga Minco). Daarbij zal ook het ter gelegenheid van de P.C. Hooftprijs verschenen boekje Het adres aan bod komen.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen