Expositie 75 jaar bevrijding : Uden

Expositie 75 jaar bevrijding : Uden
Van Wo 21 Aug 00:00 tot Ma 30 Sep 00:00

Expositie 75 jaar bevrijding
Bibliotheek Uden

In Bibliotheek Uden is op de volwassenafdeling,  op de eerste verdieping, een expositie ingericht over 75 jaar bevrijding. De expositie bestaat onder meer uit het verhaal van Operatie Market Garden weergegeven op een zestal banieren.

Ook is de zogenaamde bevrijdingsrok te zien. de nationale feestrok (ook wel bevrijdingsrok, levensrok of oranjerok genoemd) is een kledingstuk dat gedragen werd door vrouwen na de bevrijding van de duitse bezetting in nederland in 1945. elise van der molen uit Uden maakte speciaal voor de expositie in de Bibliotheek de rok.|

De parachute in de expositie is in bruikleen gegeven door Martijn van Berkel van Zweefvliegclub Volkel.

Verder zijn er diverse atributen in vitrines tentoongesteld zoals persoonsbewijzen, bonnenboekjes, correspondentie en foto's.
Gratis mee te nemen is het verhaaladvies met daarin opgenomen titels uit onze collectie over de bevrijding.

Ook vind je er de expo 'Vergeet de vrijheid niet' van Renée van den Kerkhof van Studio 'néetje'. Daarvoor ontwikkelde ze een memoryspel in het teken van 75 jaar Vrijheid. Geschikt voor jong en oud, om samen te spelen. Om niet te vergeten. Actief bezig zijn met herinneren, ook als je de oorlog zelf niet hebt meegemaakt. Dit spel is te spelen in de Bibliotheek. Ook zijn enkele originele tekeningen van Renée te bewonderen. 

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek.
Dagelijks van 11.00 - 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 16.00 uur.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen