Kunstlezing over Chagall, Picasso, Mondriaan door Marie Christine Walraven

Selecteer toegangsbewijzen

Kunstlezing over Chagall, Picasso, Mondriaan door Marie Christine Walraven
Van Di 12 Nov 20:00 tot Di 12 Nov 22:00

Kunstlezing over Chagall, Picasso, Mondriaan en andere. Migranten in Parijs 1900- 1950 door Marie Christine Walraven in de bibliotheek Veghel

Op maandag 28 oktober geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven op uitnodiging van de bibliotheek Veghel een inleiding op de tentoonstelling: Chagall, Picasso, Mondriaan en andere. Migranten in Parijs 1900- 1950. De tentoonstelling is te zien in het Stedelijk Museum te Amsterdam van 21 september 2019 tot en met 2 februari 2020.

De lezing
Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Deze lezing vertelt het verhaal van kunstenaars die in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen.

Marie Christine Walraven
Aankomend voorjaar geeft Kunsthistorica Marie Christine Walraven diverse inspirerende Kunstlezingen die aansluiten op actuele exposities in Nederland. Echt een aanrader om u inhoudelijk voor te bereiden op een museumbezoek. Marie Christine studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en heeft, zoals zij het zelf zegt, ‘’het mooiste vak ter wereld’’

Kaartverkoop
Kaarten voor de kunstlezing op maandag 28 oktober, die om 20.00 uur begint, zijn online te koop én in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.

Bekijk alle kunstlezingen 2019/2020

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiD



Werken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus