Lezing over Toon Kortooms - Zomerse Ontmoeting

Lezing over Toon Kortooms - Zomerse Ontmoeting
Van Di 16 Jul 10:30 tot Di 16 Jul 12:00

Lezing over Toon Kortooms door Jan Ulijn

Vindt u het te stil in de zomermaanden als anderen op vakantie zijn? Liggen uw clubjes een paar weken stil en mist u uw wekelijkse activiteit? Kom in de zomerperiode naar de bibliotheek Oss waarin we op verschillende momenten interessante bijeenkomsten organiseren en daarmee kennis, maar zeker ook gezelligheid oogsten.

Jan Ulijn over Toon Kortooms
De volgende Zomerontmoeting is op dinsdag 16 juli om 10.30 uur. Jan Ulijn geeft dan een lezing over Toon Kortooms. Wie is Toon Kortooms? Toon Kortooms (1916 - 1999) was een schrijver van ruim dertig romans, verhalenbundels en kinderboeken. Zijn bekendste werken zijn Help! De dokter verzuipt… en Beekman en Beekman. Veel van zijn verhalen spelen zich af in de Brabantse Peel en zijn vaak gebaseerd op eigen ervaringen.
Jan Ulijn is groot bewonderaar van Kortooms. Dat is hij al sinds 1946 toen hij voor de eerste keer Beekman en Beekman las. Inmiddels heeft hij een uitgebreide verzameling over de schrijver. Wat hem zo aanspreekt is de simpele en positieve stijl. ‘Kortooms is de Frans Bauer onder de schrijvers.’

Vooraf wel graag aanmelden via dit formulier. Inclusief koffie of thee.

De volgende Zomerse Ontmoetingen zijn:

 De toegang van de lezing is gratis.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen