Baas over eigen sterven - Keuzes ten aanzien van het levenseinde

Baas over eigen sterven - Keuzes ten aanzien van het levenseinde
Van Wo 08 mei 19:00 tot Wo 08 mei 21:00

Op woensdagavond 8 mei geeft de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) in de bibliotheek Heeswijk-Dinther een lezing over keuzes ten aanzien van het levenseinde. De lezing is gratis en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

De lezing is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat wel en wat niet kan op het gebied van een zelfgekozen levenseinde. De verschillende begrippen zoals euthanasie en palliatieve sedatie komen aan de orde. Ook wordt er ingegaan over de wettelijke mogelijkheden en de ruimte van de huidige euthanasiewet. Verteld wordt wat men nu al kan en zou moeten regelen en welke verschillende wilsverklaringen er zijn. Ook worden de niet-reanimerenpenning en de Wet op de Behandelingsovereenkomst besproken tijdens de lezing. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is er voor iedereen die waardig wil sterven. Zij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is

Gratis toegang, vooraf graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in een van de bibliotheken in Bernheze.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen