Cursus digitale overheid

Cursus digitale overheid
Van Do 04 Apr 09:30 tot Do 04 Apr 11:30

Cursus digitale overheid
De Noord Oost Brabantse Bibliotheken verzorgen de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de digitale overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Wat is de digitale overheid?
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGItale Identiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus digitale overheid.

Wat houdt de cursus in?
In de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de gemeente Meierijstad.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat er genoeg aandacht kan worden besteed aan persoonlijke vragen. Deelnemers die nog niet voldoende digitaal vaardig zijn, kunnen eerst een cursus Klik & Tik volgen.

Kosten, data en aanmelden
De cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost € 15,-, te betalen op de eerste cursusdag. De cursus bestaat uit drie dagdelen: 4 april, 18 april en 25 april van 09.30-11.30 uur. Aanmelden kan via dit formulier of aan de balie in de bibliotheek.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen