Poëzie-avond met Hannah van Binsbergen

Selecteer toegangsbewijzen

Poëzie-avond met Hannah van Binsbergen
Van Di 26 Maa 20:00 tot Di 26 Maa 22:00

In het evenementencafé van Groene Engel in Oss is dinsdag 26 maart een poëzie-avond. Hoofdgast is de jonge dichter Hannah van Binsbergen. De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Oss in samenwerking met de Dichtersbent en het Mondriaan College.

Hannah van Binsbergen
Hannah van Binsbergen (1993) schrijft voor de literaire tijdschriften Tirade en DW B en recenseert filosofieboeken voor Trouw. Ze debuteerde als dichter met haar bundel Kwaad gesternte. Hiervoor ontving zij de VSB Poëzieprijs 2017, als jongste winnaar ooit.

Naast een optreden van Hannah van Binsbergen is er een interview met haar en zijn er voordrachten van leden van de Dichtersbent. Ook is er een gastoptreden van Suus Derix. De leerling van het Mondriaan College in Oss won vorig jaar bij de finale van de kunstwedstrijd KunstrallycrOss bij twee disciplines de eerste prijs. Verder is er livemuziek van het duo TurtleBack Lane dat sfeervolle popmuziek maakt.

De poëzie-avond wordt gehouden tijdens de landelijke Boekenweek (23-31 maart). Het thema dit jaar is ‘De moeder de vrouw’, naar een gedicht van Martinus Nijhoff uit 1934.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op dinsdag 26 maart, die om 20.00 uur begint, zijn online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus