Tegenlicht Meet Up Oss #18 Vleeskwekers

Tegenlicht Meet Up Oss #18 Vleeskwekers
Van 14 november 2018 19:00 tot 14 november 2018 22:15


In de Bibliotheek Oss is woensdag 14 november een Tegenlicht Meet Up. Centraal deze keer staat de toekomst van ons. Dit in het kader van NL Leest waarin de hele maand november het thema voeding centraal staat.

Tegenlicht
Tijdens de Meet Up wordt altijd gekeken naar een aflevering van het programma Tegenlicht van de VPRO. Deze keer is dat Vleeskwekers over het kweken van vlees. Aansluitend spelen we de Foodgame. Dit interactieve spel is ontwikkeld door FoodUp! Brabant en de gemeente Oss. Het spel kun je zelfstandig spelen, maar speciaal voor ons komt beleidsmedewerker Cindy Hagenstein van de gemeente Oss de uitgebreide versie met ons doen.

De Foodgame
De Foodgame gaat over de toekomst van ons eten. Wat eten we in 2040? In de opstelling stappen we in drie werelden: een zelfvoorzienende, een geautomatiseerde en effectieve. Aan de hand van stellingen komen we er spelenderwijs achter welk scenario het meest aanspreekt. De FoodGame heeft vooral tot doel mensen bewust te maken van de invloed van hun keuzes. Maar het spel helpt ook om samen te bepalen welke onderdelen van de verschillende scenario’s het meest aanspreekt.
 
De aanvang van Tegenlicht Meet Up is 19.00 uur. Gezamenlijk wordt dan eerst de aflevering van Tegenlicht bekeken. Aansluitend is er een pauze waarna om 20.00 uur het spelgedeelte begint. De entree is gratis.

Aanmelden voor nieuwsbrief
Middels dit formulier kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief waarin u bijgepraat wordt over aankomende Meet Ups en activiteiten die daar een relatie mee hebben. Aanmelding is gratis.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus