Het woord aan de schrijver: Tom Lanoye

Selecteer toegangsbewijzen

Het woord aan de schrijver: Tom Lanoye
Van Ma 04 Feb 20:00 tot Ma 04 Feb 22:15


Tom Lanoye is op maandag 4 februari, tijdens de Landelijke Poezieweek te gast in Oss. Op uitnodiging van Bibliotheek Oss en Libris boekhandel Derijks. De lezing begint om 20.00 uur en zijn gedichten zullen centraal staan.

Tom Lanoye
Tom Lanoye (1958) is romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Hij schrijft het Dichter Poeziegeschenk 2019. Als dichter debuteerde hij in 1984 met In de piste. Zijn literair werk is in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd. Lanoye’s werk werd meerdere keren onderscheiden. Zo won hij onder meer de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Tijdens de lezing in Oss staan zijn gedichten centraal.
Tom Lanoye dicht het Poeziegeschenk 2019, thema Vrijheid: zijn nieuwste dichtbundel: Vrij – wij?. Het geschenk  wordt door de CPNB uitgegeven en is tijdens de Landelijke Poezieweek, van 31 januari tot en met 6 februari 2019. Je krijgt het cadeau in de boekhandel bij aankoop van €12,50 aan Poezie.
Lanoye schreef alvast het gedicht Zonder handen, zonder tanden, dat tevens het motto wordt van de Poëzieweek. Het eerste deel luidt:

Geen woord zo vrij als vrij
Het weert wat men verbiedt
Smetvrij, vetvrij. Kogelvrij
Maar wat is dan ‘gastvrij’?
(Ontdaan van vreemdelingenwaan?)
En vogelvrij: een doel, een straf?
Of een verzuchting op een graf?
Hier ligt hij: Eindelijk vrij.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op maandag 4 februari, die om 20.00 uur begint, zijn online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus