Gezonde voeding en de Schijf van Vijf

Selecteer toegangsbewijzen

Gezonde voeding en de Schijf van Vijf
Van Wo 14 Nov 19:30 tot Wo 14 Nov 21:30


Op woensdag 14 november is er een interactieve lezing in de bibliotheek Heeswijk-Dinther over gezonde voeding en de nieuwe schijf van vijf.

‘Weet u wat werkelijk gezonde voeding is?’

De lezing
Boeken over voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. Koolhydraatarm, superfoods, glutenvrij en vegan zijn de meest recente voedingstrends. Soms spreken de voedingsexperts elkaar zelfs tegen. Wat is nu feit en wat is fabel? Is het wel zo gezond om bepaalde voedingsstoffen zo rigoureus uit je menu te schrappen? En wat is de reden dat het Voedingscentrum in 2016 een nieuwe schijf van vijf heeft samengesteld?

Op woensdag 14 november geeft Anneloe Rijpkema een nuchtere, informatieve lezing over gezonde voeding anno nu. In haar presentatie gaat ze in op de voor- en nadelen van de nieuwste voedseltrends en vertelt ze hoe wetenschappelijk onderzoek tot de nieuwe schijf van vijf heeft geleid. Met behulp van uw mobiele telefoon kunt u met het online systeem Kahoot ter plekke uw kennis testen over gezonde voeding.

De spreker
Anneloe Rijpkema is al ruim 30 jaar werkzaam als diëtist en onderzoeker op het gebied van gezonde voeding. In haar praktijk Gezonde Eetkamer adviseert ze mensen van jong tot oud, van dun tot dik, bij ziekten, allergieën of om een betere weerstand te krijgen. Specialisaties van Anneloe zijn vegetarische voeding, kindervoeding en voedselovergevoeligheid. Bijzonder is het, mede door Anneloe, in Tilburg uitgerolde project: HapStapPoepFabriek om basisschoolkinderen op speelse wijze het belang van goede voeding bij te brengen. Dit project is in samenwerking met GGD-JOGG en Gemeente Tilburg uitgerold.

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van We Are Food Brabant 2018 .  

De kaarten voor de lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet leden. Aan de dagkassa kosten de kaarten voor iedereen € 7,=. Ze zijn online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus