Herfstvakantie! De nieuwe kleren van de keizer

Herfstvakantie! De nieuwe kleren van de keizer
Van Do 18 Okt 13:00 tot Do 18 Okt 16:00

Op donderdag 18 oktober moet je in het Mondriaanhuis zijn. De Udense bibliotheek organiseert samen met Theaterspoor en Kunst&Co de Culturele Instuif. Het thema is deze keer: De nieuwe kleren van de keizer.

Theatergroep Think speelt de voorstelling ‘Er was weer… de nieuwe kleren van de keizer’. Iedereen kent het verhaal van de keizer die zich door een oplichter een onzichtbaar kostuum liet aanmeten en uiteindelijk in zijn blote kont voor het volk stond. Maar wat gebeurde er daarna? Dat verhaal ken je nog niet. De keizer schaamt zich zo erg dat hij zich opsluit in zijn paleis en nooit meer naar buiten durft. Maar het land kan natuurlijk niet zonder keizer. En wat gebeurde er eigenlijk met de oplichter die er met het geld van de keizer vandoor is?

Maar er is die middag nog meer te doen! Op de jeugdafdeling van de bibliotheek kun je nagenieten van de voorstelling. Samen met Eefje van Waes zingen we het leuke liedje uit de voorstelling nog een keer en we bedenken er zelf nog meer avonturen van de keizer bij. Om je stem te smeren zorgen we ook voor een glaasje limonade.

In de hal van het Mondriaanhuis richt Kunst&Co een Creatieve Speelplaats in. Onder leiding van Ine van Grinsven kun je nieuwe kleren maken voor de keizer, maar dan van klei. We rollen een plaat klei uit en snijden er het patroon uit van een hemd. Dan versieren we het door er allerlei printjes in te drukken en stiksels op te tekenen. Nog wat smeltkraaltjes toevoegen en dan vouwen we het geheel rondom een steun. Na het bakken (ongeveer een maandje later) komt jouw keizerlijke hemd in de vitrine te staan en mag je hem ophalen.

Bij Nelleke Hoppenbrouwers kun je gaan toveren met oliekrijt en verf. Met wit oliekrijt teken je kleren op wit papier. Daarna met waterverf schilderen en de kleding komt tevoorschijn. De tekeningen worden aan de waslijn te drogen gehangen. Als je weer naar huis gaat kun je je tekening meenemen.

Je kunt van karton en met verschillende versiersels ook een prachtige kroon maken. Er zijn grote spiegels aanwezig om jezelf te bewonderen. Is je kroon helemaal af? Dan mag je in de bibliotheek met je kroon op de foto met de blote keizer. Neem je emailadres mee, dan sturen we na afloop de foto naar je toe.

Kaartjes voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij de Biblitheek Uden.

Uitgebreide informatie over deze voorstelling is te vinden op www.theaterspoor.nl.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen


Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus