UITVERKOCHT Kunstlezing: Jan Sluijters. De wilde jaren

Selecteer toegangsbewijzen

UITVERKOCHT Kunstlezing: Jan Sluijters. De wilde jaren
Van Do 10 Jan 20:00 tot Do 10 Jan 22:00

Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft donderdag 10 januari in bibliotheek Heesch een lezing over de tentoonstelling ‘Jan Sluijters. De wilde jaren.’

De wilde jaren van Jan Sluijters

Walraven geeft een inleiding op het werk van Jan Sluijters en de tentoonstelling, die te bezoeken is van 7 november 2018 t/m 7 april 2019 in het Noordbrabants Museum.

Jan Sluijters (1881-1957) is, met Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh, een van de drie uit Brabant afkomstige ‘kernkunstenaars’ waaraan Het Noordbrabants Museum regelmatig aandacht besteedt. De tentoonstelling laat zien hoe Sluijters als jongeman een tijd in Parijs heeft doorgebracht. Daar maakte hij kennis met de avant-garde kunst. Vijftien jaar lang experimenteert hij met bijna alle nieuwe kunststromingen op zoek naar zijn eigen stijl.

De tentoonstelling toont het werk van Sluijters en dat van de avant-gardisten in Parijs die hem inspireerden zoals Kees van Dongen en Henri Matisse. Tevens wordt er aandacht besteed aan zijn leven: wie was deze man die begin 20e eeuw de Nederlandse kunstwereld op zijn kop zette?

Marie Christine Walraven

Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Zij heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij Muzelinck in Oss.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet leden. De kaarten zijn online te koop via kaartverkoop of aan de balie van een van onze bibliotheken. Op de avond zelf kosten de kaarten €7,-.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus