Expositie: Olda Couwenberg & Just Frans

Expositie: Olda Couwenberg & Just Frans
Van Di 02 Okt 11:00 tot Wo 31 Okt 18:00
Olda en Just Frans zijn een stel. Samen vormen ze een team in het dagelijks leven maar ook in het creatieve proces, waarin ze elkaar en zichzelf op eigen wijze kunnen vinden.

Olda beheert de agenda en het portfolio van Just Frans. Zo regelt zij de exposities en maakt afspraken met geïnteresseerden in het werk van Just Frans. Op deze manier kan Just Frans zich concentreren op het schilderwerk.

Schilderen is voor Just Frans in de beweging van het leven meedeinen, waarnemen, dromen, fantaseren en loslaten. Je zou zijn werk levensbeschouwelijk mogen noemen. Het is het deel hebben en opgaan in de beweging, die een schijnbaar onuitputtelijke bron van nieuwe verbeeldingen in zich draagt en voortbrengt.
De gehanteerde schilderstijlen zijn dan ook divers en veranderlijk. Deze hebben hun eigen leven en emotie in zich, die verder leeft in de toeschouwer die er zich voor open stelt. Hij noemt zijn stijl Pro-Mirari.

Wie Just Frans al wat langer kent, ziet in zijn werk een parallel tussen zijn werk en zijn persoonlijke leven. Just Frans schildert wat hij leeft en doorleefd heeft. Hij is zelf verwonderd geraakt door de dynamiek die zich in het leven laat kennen. Een dynamiek waar men zich als mens mee kan identificeren, en waar men zich aan over kan geven. Door de beeldvorming die er door ontstaat geeft Frans op een positieve wijze ook identiteit aan het leven zelf. Het schilderen is voor Just Frans: ja zeggen tegen het leven als energetische bewuste creatieve kracht, en vormen in die zin eenheid en heelheid.

De expositie is van 1 t/m 31 oktober te zien in Bibliotheek Veghel, tijdens openingstijden.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus