Expositie: In de voetsporen van Gauguin…

Expositie: In de voetsporen van Gauguin…
Van Di 03 Jul 00:00 tot Za 25 Aug 09:32

In de voetsporen van Gauguin…

Vorig jaar september zijn de cursisten van Atelier Art begonnen met het uitwerken van het thema 'in de voetsporen van Paul Gauguin'. Niet wetende dat Jeroen Krabbé uitzendingen ging verzorgen over het leven en het werk van Gauguin. Wat een toeval!

De opdracht voor deze expositie was om een fragment te nemen uit het werk van de kunstschilder Paul Gauguin. Vervolgens dit gekozen fragment verder uit te werken in een andere kleurstelling en variatie in achtergrond of vorm. Dat heeft mooie en verrassende resultaten opgeleverd. De cursisten hebben zich georiënteerd op Paul Gauguin’s werk via de Bibliotheek en internet. Deze kleurrijke expositie is gecreëerd onder begeleiding van Jopy Janssens van Atelier Art.

Paul Gauguin  (1848-1903)

Paul Gauguin wordt als één van de grootste schilders van de 19e en 20ste eeuw gezien. Achter zijn meesterwerken schuilt een dramatisch levensverhaal van een wereldreiziger die zijn hele leven op zoek is geweest naar vrijheid, erkenning en herkenning. De Fransman woonde in zijn vroege kindertijd in Peru. De kleuren, symbolen en de weelde; de sprookjeswereld van zijn jeugd betoverde en inspireerde hem. Maar ook zijn karakter werd beïnvloed door zijn tijd daar. Hij heeft altijd beweerd dat hij Inca-bloed had. Hij voelde zich een wilde, een primitief, en kon niet aarden in de Westerse samenleving. Hij verliet zijn gezin, een goedbetaalde baan als beurshandelaar en de Westerse samenleving voor zijn kunstenaarschap. Het bracht hem op vele plekken in de wereld, maar uiteindelijk stierf hij alleen, doodziek en zonder geld, op een klein eilandje in de stille Zuidzee. 

De expositie ‘in de Voetsporen van Gauguin’ is te zien van dinsdag 3 juli tot en met zaterdag 25 augustus tijdens openingstijden van de Bibliotheek Oss.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus