Praat je met mij? of over mij?

Praat je met mij? of over mij?
Van Wo 20 Jun 20:00 tot Wo 20 Jun 21:30

Praat je met mij ? of over mij?
Wereldvluchtelingendag

Woensdagavond 20 juni, Wereldvluchtelingendag, organiseert de bibliotheek in samenwerking met Vluchtelingenwerk Uden, de bijeenkomst Praat je met mij? Of over mij?
De avond begint om 20.00 uur in het leescafé. Toegang is gratis.

Vluchtelingen
Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en onderdrukking. Die ons vragen om bescherming. Mensen uit een vreemd, ver land. We horen en lezen erover en vormen vaak onze mening door wat we zien in het nieuws en op internet. Maar welke mensen zitten er achter al deze berichten? Vaak lijken ze meer op ons dan je denkt. Gewone mensen die een gewone baan hadden, met gewone hobby’s. Die net als wij het beste willen voor hun gezin. Iets willen bijdragen aan de maatschappij. Daar kun je allemaal achter komen als je met elkaar praat. Want dan is een vluchteling ineens niet meer een nieuwsbericht, maar een mens.

In gesprek
Marlie Kersemakers en Gizem Namli van Vluchtelingenwerk Uden geven op 20 juni een korte presentatie over de werkzaamheden van VluchtelingenWerk Uden. Daarna is het woord aan Hassan een Syrische statushouder die in Uden is komen wonen. Tijdens de voorstelling Vluchtige Liefde, die onlangs in Theater Markant werd opgevoerd, raakte hij de honderden aanwezigen met zijn korte persoonlijke verhaal. 

Tijdens de avond in Bibliotheek Uden vertelt hij zijn verhaal uitgebreid.
Er is alle ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Toegang deze avond is gratis. 
Graag vooraf aanmelden bij de bibliotheek.
Dat kan in de bibliotheek, telefonisch op 0413-263101 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus