NOBB

?

Première More human Than human

Première More human Than human

Van 28 juni 2018 20:00 tot 28 juni 2018 22:30 Bewaar de kalender

Oss Groene Engel Kruisstraat 15, 5341 HA Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

De documentaire More human Than human gaat op donderdag 28 juni 2018 in Nederland in première. Diezelfde avond wordt de documentaire ook in de Groene Engel te Oss vertoond. De avond is een samenwerking tussen de Bibliotheek Oss en Groene Engel.

Kunstmatige intelligentie
More Human Than Human is een gloednieuwe documentaire over kunstmatige intelligentie die in zijn diepte en breedte verder gaat dan enig ander film op dit moment. Kunstmatige intelligentie is overal. We hebben, veelal onbewust, er al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we kunnen praten tegen onze telefoon, in de vorm van Siri.

Bedreiging
Maar wat betekent het als KI nog verder ontwikkelt? Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Omdat het een betere partner, meer invoelend, is dan een mens ooit kan zijn? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens, waar onder andere Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuw(d)en?

Ouder-kind
Moeten we juist meer denken aan de liefdevolle relatie tussen ouder en kind? Waarin het kind uiteindelijk de ouder zal overtreffen, maar nog wel die loyale band richting ouder zal voelen en waarderen? Een originele gedachte van David Hanson, een van ’s werelds meest succesvolle robot-ontwikkelaars en daarmee een ouder in spe.

Ethiek
Als hoogleraar ethiek en techniek verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, verzorgt Lambèrt Royakkers deze avond de inleiding.

Lambèr Royakkers is universitair hoofddocent ethiek van de technologie bij de Technische Universiteit Eindhoven, afdeling Filosofie en Ethiek. Lambèr studeerde wiskunde en wijsbegeerte en maatschappijwetenschappen aan de TU Eindhoven en rechten aan de Universiteit van Tilburg. In 1996 promoveerde hij op een proefschrift over normenlogica. De laatste jaren houdt hij zich bezig met robotethiek, kunstmatige intelligentie, logica en morele verantwoordelijkheid. Verder is hij projectleider van het NWO-project The Refugee Crisis in Europe: Modelling Humanitarian Logistics. Hij is auteur en co-auteur van meer dan tien wetenschappelijke boeken, waaronder Just ordinary robots: Automation from love to war (2016), Moral Responsibility and the Problem of Many Hands (2015),Ethics, Engineering and Technology (2011).


Meer informatie over Lambèr Royakkers

Artikel: Lambèr Royakkers - Al kan een intelligent systeem betere beslissingen nemen dan de mens, dan nog kan het beter zijn dat de mens het slechter blijft doen (augustus 2017)

Bestel je kaarten
De documentaire begint om 20.00 uur in Groene Engel te Oss. Bestel je kaarten via de Groene Engel.

 

2018-06-28 20:00:00
2018-06-28 22:30:00

Taalhuis Veghel

Cursus DigisterkerWerken met de elektronische overheid. Word digisterker!

Meer over Digisterker