NOBB

?

Lezing over de Beatles: A box full of magic

Lezing over de Beatles: A box full of magic

Van 14 juni 2018 20:00 tot 14 juni 2018 22:30 Bewaar de kalender

Bibliotheek Nistelrode Nesterlé Parkstraat 2, 5388 HS Nistelrode, Nederland

Categorieën: Activiteiten

http://tw:535

Naar de kaartverkoop


“A Magical Mystery Tour: and that’s an invitation!”

Bibliotheek Nistelrode organiseert in samenwerking met Cultureel Centrum Nesterlé een muzikale avond over de Beatles.

The Beatles
De eerste jaren van de band in Liverpool en Hamburg staan centraal in deze lezing. Hoe kon een groepje doodgewone volksjongens uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen? Welke ontwikkelingen maakten John, Paul, George en Ringo door? Wat waren de muzikale invloeden op de band? Hoe zag Liverpool eruit in de jaren vijftig en zestig?

Peet Kappen (docent geschiedenis aan het TBL Oss) en Jan Hertman (oud-docent Engels aan het Mondriaan College Oss) vertellen deze avond onder andere over hun bedevaarten naar Liverpool en hun persoonlijke verhaal als zelfverklaarde Beatles-fanaten, vol foto’s en anekdotes.

Live-muziek
Natuurlijk kan een lezing over de Beatles niet zonder muziek. Daarom is er deze avond ook live-muziek van Peet Kappen (drums) en Jan Hertman (zang en gitaar). Ze worden bijgestaan door Willem van Groenland (zang en bas), Jos Hertman (zang en gitaar) en Frank Rosmalen (zang en sologitaar).

In woord en muzikale daad lichten Kappen en Hertman enthousiast en gedreven de deksel van de toverdoos die de Beatles hebben achtergelaten.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op donderdag 14 juni, die om 20.00 uur begint, zijn online te koop en aan de balie van de bibliotheek (ook op de avond zelf).

 

2018-06-14 20:00:00
2018-06-14 22:30:00

Taalhuis Veghel

Cursus DigisterkerWerken met de elektronische overheid. Word digisterker!

Meer over Digisterker