NOBB

?

BoekenBrabbel

BoekenBrabbel

Van 21 maart 2018 10:00 tot 21 maart 2018 10:45 Bewaar de kalender

Bibliotheek Schijndel Hoofdstraat 90, 5481 AH Schijndel, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Op woensdagochtend 21 maart ben je als ouder of opa/oma samen met je (klein)kind (tot 4 jaar) van harte welkom in de nieuwe bibliotheek in de Hoofdstraat. Je kunt er andere (groot)ouders ontmoeten en je kindje kan luisteren naar een verhaaltje. Samen zingen we een liedje en de kinderen kunnen samen spelen.

Goed voor de taalontwikkeling

Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijg je als ouder een goed contact met je baby. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen, blijkt uit onderzoek. Kortom: van lezen groei je!

BoekStart

Al sinds 2010 kun je met je baby of peuter terecht in de bibliotheek. Het programma BoekStart laat jonge ouders ontdekken hoe leuk en leerzaam het lezen van boekjes is, samen met je baby. Baby’s die al van kleins af aan met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van. 

BoekStart-koffertje

BoekStart is een leesbevorderingsprogramma georganiseerd door bibliotheken, gemeenten en consultatiebureaus. Tegen inlevering van de BoekStart-bon ontvangen jonge ouders in de bibliotheek een gratis bibliotheeklidmaatschap voor hun kindje en het BoekStart koffertje met daarin een babyboekje en een boekje met kinderliedjes of spelletjes.

Waar & wanneer:

Woensdag 21 maart | 10.00 - 10.45 uur | Bibliotheek Schijndel, Hoofdstraat 90 | gratis

Aanmelden is niet nodig.


2018-03-21 10:00:00
2018-03-21 10:45:00

Taalhuis Veghel

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus