NOBB

?

PlusMenu: Goed “zien” met minder zicht. Voorlichtingsbijeenkomst Koninklijke Visio

PlusMenu: Goed “zien” met minder zicht. Voorlichtingsbijeenkomst Koninklijke Visio

Van 22 maart 2018 10:00 tot 22 maart 2018 11:30 Bewaar de kalender

Bibliotheek Uden Mondriaanplein 16, 5401 Uden, Nederland

Categorieën: Activiteiten

http://tw:522

Naar de kaartverkoop

Goed “zien” met minder zicht
Voorlichtingsbijeenkomst Koninklijke Visio in Bibliotheek Uden

"Aan mijn zicht valt niets meer te verbeteren. Ik moet er mee leren leven. Ik heb alle hulpmiddelen al geprobeerd. Er is niets meer voor mij.” Herkent u deze uitspraken bij uzelf of een bekende? Dan is het tijd om de andere mogelijkheden te ontdekken die er zijn en u te laten verrassen door wat wél kan! 

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele problemen zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen.

Een medewerker van Visio gaat tijdens de lezing in de bibliotheek in op de gevolgen van een visuele beperking in het dagelijks leven en de mogelijkheden die revalidatie bieden. Eenvoudige aanpassingen maken het leven met minder zicht al een stuk gemakkelijker. Ook wat hulpmiddelen betreft, gaan de ontwikkelingen razendsnel. Grote kans dat u tijdens de lezing dingen hoort, die u nog niet wist.

Kortom, ook als het zicht minder wordt, kunt u volop blijven meedoen. Hoe dat kan? Marjo Nollé van Visio vertelt het u graag op donderdag 22 maart van 10.00-11.30 uur in het leescafé van Bibliotheek Uden.

Een kaartje kost € 2,50, inclusief een kopje koffie of thee.
Kaarten zijn te koop in de bibliotheek of online op www.bibliotheekuden.nl .

2018-03-22 10:00:00
2018-03-22 11:30:00

Taalhuis Veghel

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus