Kunstlezing High Society door Marie Christine Walraven

Selecteer toegangsbewijzen

Kunstlezing High Society door Marie Christine Walraven
Van Ma 16 Apr 20:00 tot Ma 16 Apr 22:00

Op maandag 16 april om 20.00 uur geeft Marie Christine Walraven in Bibliotheek Oss een toelichting op de tentoonstelling 'High Society'. 

Het Rijksmuseum presenteert 'High Society': vier eeuwen glamour door de grote meesters van de kunstgeschiedenis onder wie Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet. De meeste geportretteerden zijn zeer rijk of extravagant uitgedost, waardoor de tentoonstelling een beeld geeft van vier eeuwen internationale mode: van de ingesneden broek en wambuis uit 1514 tot de haute couture van de laat negentiende eeuw.Waar de glamoureuze portretten de high society op hun allerbest tonen, laten ruim 80 prenten en tekeningen op de tentoonstelling fijntjes zien wat zich veelal achter gesloten deuren afspeelde: feesten, drinken, gokken en heimelijke bezoeken aan bordelen en boudoirs.

De tentoonstelling is te zien in het Rijksmuseum Amsterdam van 8 maart tot 3 juni 2018.

Toegangskaarten zijn te koop via de online kaartverkoop en in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De entree is € 7,- (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 5,-)

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen

Cursus digitale overheid en DigiDWerken met de digitale overheid. Word digisterker!

Meer over de cursus