Taalcafé

Taalcafé
Van Do 06 Dec 13:30 tot Do 06 Dec 15:00

Het taalcafé is bedoeld om te oefenen met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van schrijfmateriaal, rollenspellen en verschillende spelvormen.

Daarnaast worden de deelnemers aangemoedigd om het geleerde in hun dagelijks leven toe te passen. Deelnemers worden ondersteund bij hun maatschappelijke integratie wanneer het beheersen van de Nederlandse taal hierbij een rol speelt. Deze cursus wordt uitgevoerd door een sociaal werker van ONS Welzijn en twee deskundige vrijwilligers. Met incidenteel ondersteuning van een stagiair(e).

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor (jong-)volwassenen die problemen ervaren bij het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. In de praktijk zien we vaak immigranten / vluchtelingen die (zeer) gebrekkig Nederlands spreken.

Aanvullende informatie
- Men wordt gestimuleerd om ook thuis te oefenen via een familielid, een taalmaatje, doelgerichte internetwebsites en Nederlands sprekende tv programma’s.
- Bijdrage: een eerste keer is gratis. Daarna wordt € 2,- per keer gevraagd. Het is mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen. Deze kost € 10,- voor zes keer.
- Doorstroming naar vervolgcursus is mogelijk.
- In de schoolvakanties is er geen taalcafé.

Contact en aanmelden
Contactpersoon: Mieke Volk-Pepers, ONS Welzijn
Telefoonnummer: 06 14342435
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen