NOBB

?

Amnesty’s Schrijfmarathon ook in Oss

Amnesty’s Schrijfmarathon ook in Oss

Van 10 december 2017 13:00 tot 10 december 2017 16:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Iedereen die wil meedoen aan de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty Oss kan op 10 december van 13.00 tot 16.00 uur terecht in de bibliotheek in Oss. Daar kunnen deelnemers brieven en kaarten schrijven.

De Stadsdichter van Oss, Kitty Schaap, opent de actie.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Het werkt!
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: ‘Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld.’ Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

 

 

2017-12-10 13:00:00
2017-12-10 16:00:00

Taalhuis Veghel

Cursus DigisterkerWerken met de elektronische overheid. Word digisterker!

Meer over Digisterker