NOBB

?

Robotfeest Ik en mijn Robot

Robotfeest Ik en mijn Robot

Van 15 november 2017 13:30 tot 15 november 2017 16:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Uden Mondriaanplein 16, 5401 Uden, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Kom op woensdag 15 november naar het robotfeest Ik en mijn Robot in de bibliotheek! Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken én te spelen met heel veel soorten robots! Ook jij mag jouw robot meenemen en vol trots hierover vertellen wat hij allemaal kan.

Wij hebben bijna alle robots uit de regio gevraagd of ze zich willen verzamelen. Zo kun je in één keer met ze kennismaken! Je mag natuurlijk ook met robots spelen. Dit grote Robot feest is voor kinderen tot ongeveer 88 jaar. Kom kijken, ervaren, maken, bewonderen en spelen met onder andere mBot, Dash&Dot, Ollie, Bee Bot, Ozobot, Scratch. Er zijn demonstraties van Mindstorms, Lego BOOST en Wedo. Je kunt experimenteren met robot GoTo die een schilderij kan maken, een iPad leren gebruiken om een animatiefilmpje te maken en programmeercode gebruiken om muziek te maken. Een feest van Robots en met gave digitale mogelijkheden.

We starten om 13.30 uur met een lezing door Nick van Breda. Nick is met 25 jaar een echte changemaker en inmiddels internationaal TedXspreker. Hij werkt aan vernieuwend onderwijs, denkt mee aan oplossingen voor wereldvraagstukken o.a. met het organiseren van hackathons. Hij vertelt op een positieve manier over de steeds grotere rol van robots in onze maatschappij.

Voor wie: kinderen en jongeren tot ongeveer 88 jaar            
Wanneer:  woensdag 15 november tussen 13.30 en 16.00 uur
Waar:  bibliotheek Uden, Mondriaanplein 16
Kosten: Gratis
Aanmelden: aanmelden is niet nodig, er is een open inloop.

Ik en mijn robot is een samenwerkingsverband met:
Techniek=Troef promoot innovatie, inspireert door jeugd in aanraking te brengen met Wetenschap en Technologie . Samen met het bedrijfsleven verzorgen zij gastlessen om zo dicht mogelijk bij de praktijk te staan.
Bibliotheek geeft antwoord op en helpt je met al je mediavragen óf we brengen je in contact met anderen. We zijn een digitale speeltuin waar iedere burger terecht kan om te experimenteren met en te leren over media.
Kunst & Co laat zien waar techniek en kunst elkaar ontmoeten. Met recht een ware vindplaats voor deze combinatie.
2017-11-15 13:30:00
2017-11-15 16:00:00

Taalhuis Veghel

Cursus DigisterkerWerken met de elektronische overheid. Word digisterker!

Meer over Digisterker