NOBB

?

Lezing over bijen voor volwassenen

Lezing over bijen voor volwassenen

Van 21 augustus 2017 20:00 tot 21 augustus 2017 22:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten


Imkerij en Bijenmuseum Ecopoll verzorgt vanaf dinsdag 11 juli tot en met zaterdag 25 augustus een zomerexpositie over bijen en hun leefomgeving in de Bibliotheek Oss en is gratis te bekijken tijdens de openingsuren.

Tentoonstelling
Tijdens de zomerexpositie verzorgt Ecopoll een tentoonstelling in de Bibliotheek Oss. Te zien zijn onder andere imkermaterialen, oude honingpersen, bijenproducten, diverse korven en bijenkasten. Ook komt u meer te weten over de bij en zijn leefomgeving en waarom de bij zo’n belangrijke rol speelt voor het behoud van de natuur. Wilt u ook meer weten over bijen? Kom dan naar deze tentoonstelling kijken.

  • Op maandagacond 21 augustus is er een gratis lezing over de bij voor volwassenen, vanaf 20.00 uur.
    Aanmelden kan via dit formulier.

Ecopoll
Ecopoll is een Bijenteeltmuseum en Imkerij in het landelijke buitengebied van Geffen. In het bijzondere pand, in de vorm van een honingraat, vinden diverse educatieve activiteiten rondom de bij plaats. Ook worden er cursussen bijenhouden gegeven en bijenproducten verkocht.

De honingbij
Wilde bijen en honingbijen zijn onmisbaar voor de fruitteelt en het verbouwen van andere gewassen. Maar bijen hebben het moeilijk: er sterven veel bijen door ziektes, parasieten en bestrijdingsmiddelen en doordat er te weinig verschillende bloemen in tuinen en velden staan. Van de 338 bijensoorten die ooit in Nederland voorkwamen, staat meer dan de helft op de lijst van bedreigde soorten. Er zijn er al 35 verdwenen.

 

2017-08-21 20:00:00
2017-08-21 22:00:00