NOBB

?

Tijdelijk geen catalogus

Attentie!

Dit weekend worden er werkzaamheden aan ons bibliotheeksysteem verricht. Het is daarom enige tijd niet mogelijk om onze catalogus op de website én onze bibliotheek-app te gebruiken op een deel van de zaterdag en een deel van de zondag.

Naar verwachting zullen op zaterdag vanaf 17.00 uur de catalogus en de bibliotheek-app niet beschikbaar zijn. Vanaf zondag 25 juni zijn de catalogus en app omstreeks 12.00 uur weer beschikbaar.

Excuses voor de overlast.

Nieuwe tentoonstelling: de protestantse kerken in Oss

Nieuwe tentoonstelling: de protestantse kerken in Oss

Van april 07, 2017 11:00 tot juli 08, 2017 20:00 Bewaar de kalender

Stadsarchief Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Meerdaagse Activiteiten


In het Stadsarchief Oss is een nieuwe tentoonstelling te zien: de protestantse kerken in Oss. Deze tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van het Lutherjaar. Op 31 oktober 2017 is het vijf eeuwen geleden dat Maarten Luther (1483-1546) volgens de overlevering zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk in het Duitse Wittenberg.

Protestantse Kerken
Het aantal protestanten is in Oss en de omliggende gemeenten nooit groot geweest, zeker altijd minder dan het aantal katholieken. Maar in de zeventiende en achttiende eeuw, toen in deze streek de publieke uitoefening van het katholieke geloof verboden was, waren het wel de protestanten die de hogere functies binnen de gemeente en het gewest bekleedden. Eind jaren tachtig gingen de hervormde en gereformeerde kerkgemeenschappen van Oss samen. Tegenwoordig huist de protestantse gemeente van Oss in de Paaskerk.In de tentoonstelling is aandacht voor de verschillende (voormalige) protestantse kerken in de gemeente Oss.

Toegang is gratis tijdens de openingstijden van de bibliotheek en voor alle bezoekers is een gratis tentoonstellingsboekje beschikbaar.

 

2017-04-07 11:00:00
2017-07-08 20:00:00

Spannende Boeken Weken

Homo Deus - Leest u ook mee?

Gratis online cursussen

Biebleden gratis naar Kunstbeurs