Het Osse Lezersfeest 2017

Selecteer toegangsbewijzen

Het Osse Lezersfeest 2017
Van Vr 31 Maa 19:00 tot Vr 31 Maa 23:00


Tijdens de Boekenweek organiseren Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks op vrijdag 31 maart weer het Osse Lezersfeest. Het thema dit jaar is Verboden vruchten. Die zijn lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Vraag maar aan Adam en Eva. Het Lezersfeest is een avond vol literatuur, cultuur en kennis met als hoofdgasten Annejet van der Zijl en Auke Hulst.


Annejet van der Zijl
De ongekroonde koningin van de literaire non-fictie. Zo noemde NRC Handelsblad ooit
Annejet van der Zijl (1962). Met recht, want ze is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van Nederland. Titels als Anna (over Annie M.G. Schmidt), Sonny Boy, Bernhard (over prins Bernhard) en Gerard Heineken werden bestsellers en sleepten diverse nominaties en prijzen in de wacht. Eind 2015 verscheen haar laatste boek De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016.

Auke Hulst
Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar (in een Pippi Langkous-huis in een bos) stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land uit 2012 die genomineerd werd voor onder meer de BNG Literatuurprijs. Zijn laatste boek En ik herinner me Titus Broederland uit 2016 kreeg een indrukwekkende reeks positieve recensies, zowel in Nederlandse als Vlaamse dag- en weekbladen. Auke Hulst is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist. Daarnaast is hij muzikant en componist. Op het Lezersfeest leest hij dan ook niet alleen voor uit eigen werk, maar maakt hij ook muziek.

Andere activiteiten
Op het Lezersfeest is verder een groot aantal andere activiteiten die te maken hebben met literatuur, (eet)cultuur en kennis. Zo is er een literatuurquiz, is Derijks aanwezig met een boekenstand waar Annejet van der Zijl en Auke Hulst zullen signeren, is er de mogelijkheid voor advies van een verhalencoach en zijn er de nodige hapjes en drankjes die in het teken staan van het thema Verboden vruchten. Verder is er muziek van een DJ die ongetwijfeld de nodige guilty pleasures zal laten horen.

Literatuurquiz
Het mag inmiddels een traditie genoemd worden: de literatuurquiz op het Lezersfeest.
Bibliothecaris Mieke School en Carlijn Brouwer van Boekhandel Derijks hebben vragen bedacht die de boekenkennis van lezers danig op de proef stelt.

De Literatuurquiz begint om 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Graag vooraf aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Maximaal 3 deelnemers per team.

Kaartverkoop
Het Lezersfeest is op vrijdag 31 maart van 19.00 tot 23.00 uur in de Bibliotheek Oss. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 12,50 euro en verkrijgbaar bij Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks. De kaarten kunnen ook online gekocht worden.

 

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen