Cursus Digisterker

Cursus Digisterker
Van Vr 25 Okt 10:00 tot Vr 25 Okt 12:00

Cursus Digisterker
De overheid gaat digitaal. Daarom organiseert Bibliotheek Veghel de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Elektronische overheid
Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je Digitale Identiteit. Dit is een digitale toegangscode voor overheidsdiensten.

Inhoud cursus Digisterker
In de cursus Digisterker leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier ochtenden. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de gemeente Meierijstad. Na afloop ontvangt u een certificaat.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor mensen die al een beetje digitaal vaardig zijn. Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen per cursus. Zo kunnen we genoeg aandacht besteden aan vragen.

Cursusdagen
De cursus bestaat uit vier ochtenden: vrijdag 25 oktober, 1 november, en 8 november van 10.00 tot 12.00 uur. De cursuslocatie is Bibliotheek Veghel (Markt 1).

Kosten
De cursus is gratis. Het bijbehorende werkboek kost €15,-, te betalen op de eerste cursusdag.

Aanmelden
Via dit formulier of aan de balie in de bibliotheek.
De cursus die op 8 februari begint, zit vol. U kunt zich gewoon aanmelden via dit formulier, dan komt u op de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een nieuwe cursus gepland.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meike Boertjes.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0413 - 342705

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen