Jan Rotmans over Oefenen voor een andere tijd

Jan Rotmans over Oefenen voor een andere tijd
Beginnend op Di 25 Feb 19:30

Maatschappelijk gedreven wetenschapper

Eens in de 150 tot 200 jaar ontstaat een radicaal andere samenleving. Hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans weet dat we in zo’n tijdperk terecht zijn gekomen. Een belangrijk kenmerk van onze huidige tijd is dat de veranderingen van onder af komen en dat veel gevestigde instellingen, bedrijven en organisaties zich tegen deze veranderingen verzetten of moeite hebben zich aan te passen.

Klik op dit plaatje of onderstaande link
http://youtu.be/D-HncsP-8Ko

Jan Rotmans in Uden

Optreden Fruit of labour

ik kom terug volgend jaar en we bekijken wat jij bereikt hebt

...


Veel vragen uit de zaalalt

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB) zien deze ontwikkeling ook en daarom is het jaarthema tot aan de zomer van 2015 ‘Oefenen voor een andere tijd’. Mensen die zich bezig houden met deze andere tijd staan daarin centraal. Zij steken hun nek uit, zijn kritisch, proberen ideeën uit, willen samen werken aan een nieuwe samenleving. Dit sluit naadloos aan op het principe van Udenaar de toekomst.

Laat u inspireren!

Dinsdag 25 februari 2014 verwelkomen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en Udenaar de toekomst prof.dr.ir. Jan Rotmans in Markant Uden. Om 19.30 uur bent u van harte welkom in de theaterzaal van Markant in Uden.

Bestel hier uw gratis kaarten. Om zoveel mogelijk gasten te verwelkomen, zijn er 2 kaarten per persoon beschikbaar.

altJan Rotmans
Jan Rotmans is de afgelopen jaren op vele terreinen in binnen- en buitenland betrokken geweest bij initiatieven om een andere, duurzamere samenleving tot stand te brengen. Hij werd in Nederland bij een groter publiek bekend door een Tegenlicht-uitzending, waarin hij stelt dat hij met vijf 'kantelaars' aan zijn zijde ons land radicaal zou kunnen gaan veranderen. 

Kantelcolleges
De afgelopen tien jaren zijn door de bibliotheek op de derde zondagmiddag van de maand veel interessante sprekers naar de Groene Engel in Oss gehaald. Zij spraken zich vanuit hun achtergrond uit over het jaarthema van dat seizoen. 
De samenwerking met Udenaar de Toekomst afficheren we als bibliotheek als de eerste van een nieuwe reeks 'kantelcolleges'. In deze nieuwe reeks spreken deskundige en interessante sprekers zich uit over aspecten van 'ons kantelen'. Als de stelling van Jan Rotmans en anderen correct is dat we in "een verandering van tijdperk' zitten dan zijn er veel aspecten van het leven waar dat speelt of gaat spelen. Voldoende aanleiding om mensen uit Noord Oost Brabant daarover de komende jaren te infomeren, opdat u begrijpt wat er gaat veranderen, hoe er mee om te gaan. Kortom om beter geïnfomeerd een standpunt te kunnen innemen.

altEen ander aspect van deze 'kantelcolleges' is dat de Noord Oost Brabantse Bibliotheken deze bijeenkomsten bij vookeur met andere partijen organiseren. Denk aan instellingen, (branche-)organisaties, 'oefende' individuen enzovoorts. Heeft u een goed idee: neemt u contact met ons op!
Ook staan we open voor de plek waar we een beoogd spreker 'neerzetten'. Als NOBB werken we voor en binnen de gemeentes Bernheze, Landerd, Oss, Uden en veghel.

Klik hier voor een (lang) artikel over Jan Rotmans op het blog Oefenen voor een andere tijd

Klik hier voor een fragment uit het radioprogramma Vroege vogels (zondag 2-2-2014)

Toevoeging 26 februari 2014
Klik hier voor een artikel over deze bijeenkomst: Een zadenkoopman in Uden.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen