This magic moment : Peet Kappen

This magic moment : Peet Kappen
Beginnend op Zo 01 Dec 13:30

altThis magic moment : muziekfanaten spotifyen in de bibliotheek
In het winterseizoen 2013-2014 vertellen op vier zondagmiddagen in de Osse bibliotheek muziekfanaten over hun favoriete nummers en artiesten. De achterliggende gedachte is dat ondanks de komst van Spotify er niets gaat boven muziekliefhebbers die ‘live’  vertellen waarom ze een zwak hebben voor deze of gene muziek, artiest of album. De Osse bibliotheek heeft vier muziekfanaten bereid gevonden op de eerste zondag van de maand muziekliefhebbers bij te praten over artiesten  die in hun ogen belangrijk zijn.  This-magic-moment-muziek. Alle deelnemers hebben in hun leven meer dan de gemiddelde Nederlander naar muziek geluisterd en  zijn ieder op hun eigen terrein serieuze liefhebbers én kenners. 

Muziekfanaat 2 - Peet Kappen
Mijn naam is Peet Kappen, 46 jaar,  al jaren met veel plezier docent geschiedenis op het Mondriaan College in Oss en al mijn leven lang een fanatiek muziekliefhebber en verzamelaar. Verslingerd aan vinyl sinds mijn peuterjaren, toen ik overjarige singletjes uit de jukebox kreeg van een oom met een café. Ik vind veel muziek mooi.

altMijn smaak varieert van rootsmuziek (country, rock ’n roll en rockabilly) tot Britpop en singer-songwriter, maar ik heb mijn hart verpand aan de muziek die tussen ongeveer 1965 en 1970 de wereld op zijn kop zette. Dit zijn – hoewel ik ze niet bewust heb meegemaakt –  de gouden jaren van de popmuziek geweest. Veel van wat daarna kwam en mijn interesse heeft, is diep in die sixties geworteld. Ik hou van de melodie,  van de sprankeling en van het optimisme dat veel muziek uit deze  jaren voor mijn gevoel kenmerkt.

Ik lees veel over muziek, bezoek concerten, luister zo vaak mogelijk naar nieuwe bandjes en ik probeer de ontwikkelingen op de voet te volgen. Daarnaast schrijf ik graag over muziek. In 2011 verscheen een boek over The Shuffles van mijn hand, geen bijzondere muziek, maar wel een bijzonder verhaal dat moest worden verteld.

Ik verzamel fanatiek mijn muziek op vinyl. Ik sjouw al decennia lang rommelmarkten en platenbeurzen af, om mijn collectie verder uit te breiden. Omdat ik voortdurend nieuwe muziek blijf ontdekken, breidt mijn vinylverlanglijstje alleen nog maar verder uit.

De volgende namen geven een indruk van mijn muzikale smaak en zullen op mijn zondagmiddag langskomen: The Velvet Underground, Jacco Gardner, The Beatles, The Libertines, The Zombies, Johan, The Kinks, Arctic Monkeys, Earth Mark II, The Ro-d-ys, The Beach Boys, Blur, Brainbox, Fairport Convention, The Vaccines, Pulp, Oasis, The Stone Roses, The Byrds, Love, The Searchers, Fatal Flowers, The Housemartins en The Serenes.

Klik hier voor alle nummers/albums die Peet Kappen tijdens zijn middag onder de aandacht bracht.

Plaats: Openbare Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10
Plek: Tweede etage
Tijdstip: 13.30 - 15.30 uur
Entree: Gratis

Klik hier voor Homepage This magic moment

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen