NOBB

?

Cursus Digisterker: werken met de elektronische overheid

 

De bibliotheek van Bernheze start een speciale beginnerscursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Elektronische overheid
De overheid doet steeds meer via internet. U kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar uw DigiD: een soort digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vindt u het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf u dan in voor de cursus Digisterker.

Website gemeente Bernheze
In de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en hoe u die kunt gebruiken. Daarna leert u hoe u handig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus wordt gewerkt met voorbeelden van de website Gemeente Bernheze.

Deelnemen
De cursus wordt georganiseerd in de bibliotheek van Bernheze en is bestemd voor inwoners van de gemeente Bernheze die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat er genoeg aandacht  kan worden besteed aan persoonlijke vragen.  

Aanmelden
Heeft u interesse dan kun u contact opnemen met de bibliotheek Heesch 0412-451857, Nistelrode 0412-611555 of Heeswijk-Dinther 0413-291054. U kunt digitaal aanmelden via dit formulier. Zodra wij voldoende deelnemers hebben zal er een nieuwe cursus starten.

De cursus start weer in november 2017
Woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur op 15 en 29 november, 6 en 13 december in Bibliotheek Heeswijk-Dinther.