NOBB

?

Extern aanvragen


Bibliotheekleden kunnen via Aanvragen (voorheen zoek&boek) zelf materialen via internet aanvragen bij andere bibliotheken in Nederland.
Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen per week en vanuit huis via de volgende bestanden:
Bibliotheek.nl (algemeen)
13 onder een knop (HBO-plus niveau)

Zo werkt online lenen via Aanvragen:

  • Zoek online bij Bibliotheek.nl of Brabantwijzer; dat kan op titel, auteur of onderwerp
  • Klik op Aanvragen om een gevonden boek (of ander materiaal) aan te vragen
  • Log in met het lidmaatschapsnummer dat op uw bibliotheekpas staat en met uw bijbehorende pincode
  • Heeft de bibliotheek zelf het materiaal in de collectie, dan krijgt u een mailtje dat het daar voor u klaar ligt of gereserveerd is
  • Is het materiaal alleen bij een andere bibliotheek te krijgen, dan verzorgt Aanvragen de aanvraag én het transport voor u
  • Na bericht dat het door u bestelde materiaal klaarligt, kunt u het ophalen in uw eigen bibliotheek tegen een vergoeding. De prijs hangt af van de leverende bibliotheek. Bij de aanvraag kunt u aangeven hoeveel de bestelling maximaal mag kosten.

Via deze service kunt u niet alleen boeken, muziek (cd’s en dvd’s) aanvragen, maar ook films, luisterboeken en bijvoorbeeld games.

Aanvragen van materialen kan ook via de wetenschappelijke bibliotheken. De ingang van de zogenaamde WSF bibliotheken is de link "13 onder een knop" (13 wetenschappelijke bibliotheken). Wanneer u uw materiaal heeft gevonden klikt u op de knop "aanvragen" in de linkerkolom van het scherm. Dan verschijnt het ‘Aanvragen’ logo. Klik hierop en volg de stappen.

Stap 1:Klik op de knop "Aanvragen" en volg de volgende stappen

Stap 2:
In een vervolgscherm klikt u op 'nee' (U hebt immers niet een bibliotheekkaart van Haarlem, Nijmegen of Zeeland)U komt dan in dit scherm waar uw bibliotheekpasnummer gevraagd wordt.
Typ uw pasnummer (=het lange nummer van 14 cijfers) in en vul de ontbrekende 5 cijfers in (uw landelijk nummer). Klik op 'verder'.
Vul uw pincode in. Uw pincode bestaat uit 4 cijfers; standaard is het opgebouwd uit uw geboortedag en -maand, maar u kunt zelf uw pincode wijzigen in 'Mijn Menu'.

Stap 3:
Wanneer u alles goed heeft ingevuld, komt u op het aanvraagformulier.
Vul hier uw e-mailadres in, selecteer de gewenste afhaallocatie en zet een vinkje bij het bedrag, dat u maimaal kwijt wilt zijn voor uw bestelling. Zodra u de aanvraag heeft bevestigd, zoekt 'Aanvragen' een bibliotheek die de door u aangevraagde titel kan leveren.

Stap 4:
Wanneer een aanvraag succesvol is ingediend, krijgt u per e-mail een bevestiging van de aanvraag. U wordt per e-mail op de hoogte gehouden van het aanvraagproces. U krijgt automatisch bericht zodra de bestelling kan worden afgehaald. U kunt de titel afhalen in de vestiging die u zelf heeft geselecteerd.

Status van uw aanvraag
U kunt ook zelf online de status van uw aanvraag opvragen door in te loggen met uw pasnummer en pincode op https://aanvragen.bibliotheek.nl en vervolgens te klikken op 'Mijn Aanvragen'. U kunt alle door u ingediende aanvragen opvragen en meer details zien over uw aanvragen.