Ode aan Bram Vermeulen

Selecteer toegangsbewijzen

Ode aan Bram Vermeulen
Van Wo 04 Sep 20:00 tot Wo 04 Sep 22:00

Bibliotheek Oss brengt ode aan Bram Vermeulen

…en als ik uitgezongen ben,
mijn tijd van zingen is voorbij,
dan zingt een ander dit voor mij….

4 september
Op woensdag 4 september is het vijftien jaar geleden dat Bram Vermeulen is overleden. Voor Bibliotheek Oss reden om precies op deze dag een ode aan te brengen aan de zanger, componist en cabaretier. Dat gebeurt in Groene Engel waar een optreden is van de band Stanza en een gesprek met cabaretkenner Frank Verhallen.

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen is bij het grote publiek vooral bekend van het baanbrekende Neerlands Hoop in Bange Dagen dat hij in 1965 samen met Freek de Jonge oprichtte. Na hun opsplitsing in 1979 gaat hij als soloartiest verder. Liedjes als Rode Wijn, De Steen en De Wedstrijd worden inmiddels als klassiekers beschouwd. Naast muzikant en cabaretier was hij ook schilder, schrijver en televisiemaker. Bram Vermeulen overleed in 2004 volkomen onverwacht aan een hartstilstand tijdens een vakantie in Italië. Hij werd 57 jaar.

Stanza en Frank Verhallen
Voor het optreden in Groene Engel heeft Stanza een selectie gemaakt van de mooiste liedjes van Bram Vermeulen. De band tourde vlak na zijn overlijden al eens met dit programma, maar speciaal voor deze avond wordt dit werk nog eens gespeeld. Frank Verhallen is een autoriteit op het gebied van het Nederlandse cabaret. Hij is recensent, historicus, docent en producent. Daarnaast was hij bevriend met Bram Vermeulen en heeft hij samen met hem gewerkt. Vorig jaar nog verscheen van zijn hand een lijvige verzamelbox over Neerlands Hoop in Bange Dagen.

Mis het niet
De aanvang van de avond is 20.00 uur.
De entree is 5 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle bibliotheken van de NOBB en bij Groene Engel. Op de dag zelf kost een kaartje 7 euro.
Koop hier je kaartje

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen