Luistercafé Noordkade: De vroege Beatles

Luistercafé Noordkade: De vroege Beatles
Van Vr 01 Feb 20:30 tot Vr 01 Feb 22:30

In zaal De Apotheek in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 1 februari weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staan de vroege Beatles.

A Box Full of Magic
In de muzikale lezing ‘A Box Full of Magic’ staan de eerste jaren van The Beatles in Liverpool en Hamburg centraal. Het verhaal wordt verteld door twee muziekliefhebbers annex docenten: Peet Kappen en Jan Hertman. Als Beatles-fanaten zijn zij enkele malen op bedevaartstocht naar Liverpool geweest; de stad waar het allemaal begon. Het verhaal wordt verlevendigd met livemuziek van Willem van Groenland, Jos Hertman en Frank Rosmalen.

Verhalen en foto's
Wat vooral aan bod komt is de wording van de band. Hoe kon een groepje doodgewone volksjongens uitgroeien tot zo’n fenomeen? Welke ontwikkelingen maakten John, Paul, George en Ringo door? Wat waren hun muzikale invloeden? Hoe zag Liverpool er uit in de jaren vijftig en zestig vanuit sociaal-historisch perspectief? Deze muzikale lezing is een persoonlijk gekleurd verhaal, verlevendigd met een groot aantal foto’s, beelden en anekdotes. De latere ontwikkelingen, de breuk en de soloprojecten van The Beatles komen slechts summier aan de orde.

Meer Luistercafé
De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Cultuur Haven Veghel. De aanvang is 20.30 uur en de entree is gratis. De volgende editie van Luistercafé Noordkade is op vrijdag 8 maart. Onder de noemer Toen was geluk heel gewoon staan dan Nederlandstalige liedjes uit de jaren vijftig centraal.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen