Boekpresentatie door Liesbeth Beekveld over het boek Levende handen

Boekpresentatie door Liesbeth Beekveld over het boek Levende handen
Van Ma 08 Apr 20:00 tot Ma 08 Apr 22:00

Boekpresentatie door Liesbeth Beekveld over het boek Levende handen op maandag 8 april in de Bibliotheek Oss
‘Ze hebben gewerkt, getroost, gestreeld. Gelééfd. We kunnen veel van ouderen leren, ook de volgende generaties’

Levende Handen
Toen Liesbeth Beekveld voor het eerst moeder werd stierf haar eigen moeder drie dagen later. Ze laat een foto zien: de hand van dat kleine baby'tje en die van haar oma. Ontroerend mooi. ‘Een foto waar het achteraf gezien allemaal mee is begonnen’. Tijdens de lezing vertelt ze hier meer over. Liesbeth heeft iets met handen, ze ziet handen als uitlopers van het hart. De Berlicumse van Beekveld interviewde de afgelopen jaren honderd ouderen. Het gaat haar niet om de lange verhalen te beschrijven maar om het ‘vangen’ van die ene zin. De levensles. Ze fotografeerde de handen van al die mensen met een bloem erin. Omdat handen zoveel vertellen over iemands leven. “Ze hebben gewerkt, getroost, gestreeld. Gelééfd. De bloemen staan voor het aardse, voor schoonheid, maar ook voor het vergankelijke.

Liesbeth had wel 'honderd redenen' om dit boek te maken. De belangrijkste? “Ik geloof dat er wijsheid leeft in ouderen en dat het belangrijk is om hun levenslessen de wereld in te brengen. Dat is mijn missie met het boek. Juist deze generatie heeft van alles meegemaakt en de tijd gehad om terug te kijken op hun leven. Zij hebben ons júist iets te vertellen. De levenslessen van ouderen bevatten een schat aan wijsheden. We kunnen veel van ouderen leren, ook de volgende generaties.

De boekpresentatie van Liesbeth vind plaats op maandag 8 april in de Bibliotheek Oss. De avond begint om 20.00 uur. Entree is gratis.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen