Tegenlicht Meet Up #19 Klik- en kluseconomie

Tegenlicht Meet Up #19 Klik- en kluseconomie
Van Do 10 Jan 19:00 tot Do 10 Jan 21:00


Tijdens deze nieuwe Tegenlicht Meet Up wordt nagepraat over de aflevering Klik- en kluseconomie. Speciale gast is journalist Jeroen van Bergeijk.

Uber en Deliveroo
Een Tegenlicht Meet Up is steeds gekoppeld aan een aflevering van het programma Tegenlicht van de VPRO. Bij Klik- en kluseconomie gaat het om online platformen als Uber en Deliveroo waarbij alles wordt geregeld via een app op de mobiele telefoon. Voordelig voor consumenten, maar voor mensen die er hun brood mee moeten verdienen, is deze platformeconomie minder gunstig.

Auteur Uberleven
Hoofdgast Jeroen van Bergeijk is auteur van het onlangs verschenen Uberleven : undercover als Uberchauffeur. Voor dit boek liet hij zich omscholen tot taxichauffeur om de wereld van Uber van binnenuit te kunnen beschrijven. Ook verscheen van hem op zaterdag 29 december in De Volkskrant een lang artikel van zijn hand over zijn ervaringen als medewerker in een groot magazijn van bol.com. Hij werkte vijf weken undercover. Artikel: Hoe is het om te werken in het distributiecentrum van bol.com? Journalist Jeroen van Bergeijk maakte het mee.

Gratis entree
De aanvang van Tegenlicht Meet Up is 19.00 uur. Gezamenlijk wordt dan eerst de aflevering van Tegenlicht bekeken. Aansluitend is er een pauze waarna om 20.00 uur het praatgedeelte begint. De entree is gratis.

Aanmelden voor nieuwsbrief
Middels dit formulier kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief waarin u bijgepraat wordt over aankomende Meet Ups en activiteiten die daar een relatie mee hebben. Aanmelding is gratis.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen