Kunstlunch met Ad van Aart

Selecteer toegangsbewijzen

Kunstlunch met Ad van Aart
Van Zo 25 Nov 12:00 tot Zo 25 Nov 14:00

Op 25 november kunt u in Bibliotheek Veghel aan tafel met een kunstenaar. Ad van Aart exposeert in deze periode bij de Compagnie op de Noordkade. Tijdens de lunch vertelt Van Aart over zijn leven en werk als kunstenaar. Na afloop van de lunch gaan we lopend of met eigen vervoer naar de Noordkade, waar Ad van Aart een rondleiding verzorgt door zijn tentoonstelling.

Over de kunstenaar
Ad van Aart (1953, Bergen op Zoom) is  te typeren als een beeldenbouwer. Hij gebruikt voor een beeldhouwer minder voor de hand liggende materialen en technieken. Zo verzamelt hij bijvoorbeeld in kringloopwinkels de meest uiteenlopende materialen die hem inspireren tot het maken van ruimtelijke objecten en installaties. Soms zijn dat kinetische installaties of geluidsobjecten die het publiek zelf kan bedienen. Hij borduurt op stoffen die dan weer in de sculpturen verwerkt worden of bouwt met dekens hoge kleurstapelingen.

Het maken van het werk is een intuïtief proces. Ad laat zich leiden door het materiaal dat hij met grote aandacht verwerkt. Hiermee creëert hij ruimte voor verwondering, speelsheid, spiritualiteit en humor. Zijn werk is zowel lichtzinnig als diepzinnig.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lunch kosten € 15,-. Dit is inclusief broodjes en wat te drinken. Kaarten zijn te koop aan de balie in de bibliotheek en via de online kaartverkoop.

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen