Lezing over de geheimen van Game of Thrones

Selecteer toegangsbewijzen

Lezing over de geheimen van Game of Thrones
Van Ma 17 Dec 20:00 tot Ma 17 Dec 22:15


Maandag 17 december geeft Literatuurwetenschapper dr. Frank Brandsma een lezing over de geheimen van Game of Thrones in de Bibliotheek Oss.

dr. Frank Brandsma
De echte Game of Throne-fans (GOT-fans) zitten met smart te wachten op seizoen 8 van de populaire hit-serie. Helaas is de release uitgesteld tot het voorjaar van 2019. Ook het 6e boek laat al jaren op zich wachten. Bibliotheek Oss compenseert dit gemis en organiseert op 17 december een fantasy-avond met dr. Frank Brandsma.

De serie Game of Thrones fascineert wereldwijd tientallen miljoenen mensen. Literatuurwetenschapper dr. Frank Brandsma (UU) legt uit waarom het zo’n enorm populaire serie is. Wat is er bijzonder aan het verhaal? Voor het antwoord kijkt hij naar een aantal aspecten van Fantasyverhalen en hun middeleeuwse voorbeelden: personages, setting, verhaalopbouw. Het zal gaan over bronnen en verteltechnieken, helden en schurken, spanning en schokeffecten. Zelfs de draken en white walkers zijn terug te leiden tot middeleeuwse mythen en legenden. Is dat de sleutel tot het succes?
Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-serie die sinds 2011 uitgezonden wordt op HBO. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie ‘Het lied van ijs en vuur’ van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze fantasy-avond, die om 20.00 uur begint, zijn online verkrijgbaar via kaartverkoop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Kaarten kosten €5,- voor bibliotheekleden en €7,-voor niet leden.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen