Open Monumentendag 2018

Open Monumentendag 2018
Op 09 september 2018


Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. In de gemeente Oss zijn ruim 40 monumenten gratis te bezoeken. Bij veel monumenten is iets extra's te doen, zoals rondleidingen, exposities, demonstraties, kerktorenbeklimmingen en stadswandelingen.

Ook zijn er weer gratis busexcursies. Nieuw is een georganiseerde fietstocht langs de monumenten op zondag 9 september. De folder met het uitgebreide aanbod is vanaf heden op te halen bij het Stadsarchief en is vanaf aanstaand weekend ook verkrijgbaar bij de VVV Oss, het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein, het Toeristisch Informatiepunt Megen`, de bibliotheken in Oss en veel van de deelnemende monumenten. Ook staat de folder digitaal op www.stadsarchiefoss.nl.

Gratis busexcursies
Op zaterdag 8 en zondag 9 september rijdt om 10.00 uur en 13.30 uur een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. Er wordt onderweg op één of twee plekken een stop gemaakt. Hier wordt een rondleiding door een of meerdere monumenten gegeven of een wandeling gemaakt.

* De busexcursie op zaterdagochtend 8 september om 10.00 uur gaat naar de Maria Magdalenakerk in Geffen en de voormalige pastorie in Maren-Kessel. De busexcursie op zaterdagmiddag 8 september om 13.30 uur gaat bestaat uit een middagje Megen. In deze vestingplaats wordt een stadswandeling gemaakt en de kloostertuin Hof van Lof bezocht. Bij deze excursie moet vrij veel gelopen worden.

* De busexcursie op zondagochtend 9 september om 10.00 uur gaat naar Ravenstein. Hier wordt het oude raadhuis bezocht, waar het TIR in is gevestigd. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het leerlooierijhuisje en de smederij Verhoeven in Ravenstein. Bij deze excursie moet vrij veel gelopen worden. De busexcursie op zondagmiddag 9 september om 13.30 uur gaat naar het Erfgoedlokaal Haren en de Oude Pastorie in Macharen.

Fietstocht
Op zondag 9 september organiseert Toerclub de Windmolens uit Geffen in samenwerking met fietshandel Bike+ uit Oss de jaarlijkse Bike+ toer. Dit jaar valt deze toertocht samen met de Open Monumentendag en gaat de route langs diverse mooie monumenten in de gemeente Oss. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 35, 45 of 55 kilometer. Start en finish is bij Hotel de Naaldhof aan de Docfalaan in Oss. Starten is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur. Ook dit jaar wordt er weer gezorgd voor een aantal aantrekkelijke pauzeplaatsen met horecafaciliteiten. Natuurlijk kunnen de deelnemers onderweg de open monumenten bezoeken. Kosten zijn € 3.- per persoon of € 5,- per gezin, ter plekke te voldoen aan de Toerclub.

Deelnemen aan de busexcursie is gratis. Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan vanaf dinsdag 14 augustus bij het Stadsarchief Oss, Raadhuislaan 10 (in de Bibliotheek) in Oss, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.stadsarchiefoss.nl, T: 0412 - 842010.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen