Kunstlezing. Utrecht, Caravaggio en Europa

Kunstlezing. Utrecht, Caravaggio en Europa
Van Wo 19 Dec 20:00 tot Wo 19 Dec 22:00


Woensdag 19 decembe
r geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven op uitnodiging van de Bibliotheek Uden een inleiding op de tentoonstelling: Utrecht, Caravaggio en Europa.
De tentoonstelling is te zien in het Centraal Museum Utrcht van 15 december 2018 tot en met 24 maart 2019. 


Inleiding op de tentoonstelling
Rome was het centrum van de wereld in het begin van de Gouden Eeuw. Jonge schilders uit heel Europa trokken naar de Eeuwige Stad, waar – zo deed het gerucht de ronde – Caravaggio (1571-1610) voor een revolutie had gezorgd. Een nieuw realisme in de schilderkunst, ongekend drama, het grote gebaar en een mysterie van licht. De unieke tentoonstelling Caravaggio en Europa brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Met zeventig meesterwerken laat de tentoonstelling de Utrechtse Caravaggisten naast hun Europese collega’s zien: Italianen Caravaggio, Bartolomeo Manfredi, Cecco da Caravaggio, Giovanni Antonio Galli (Lo Spadarino), Giovanni Serodine, Orazio Borgianni en Orazio Gentileschi, Spanjaard Jusepe de Ribera, Fransen Nicolas Régnier, Nicolas Tournier, Simon Vouet en Valentin de Boulogne en Vlamingen Gerard Seghers en Theodoor Rombouts.

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Nu heeft zij reeds een jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij Muzelinck in Oss. Zij heeft, zoals zij zelf zegt: "letterlijk het mooiste vak ter wereld".

Kaartverkoop
Kaarten voor de inleiding, die om 20.00 uur begint, zijn te koop via online kaartverkoop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Kaarten kosten 7 euro (in voorverkoop voor bibliotheekleden 5 euro).

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen